Thursday, July 21, 2011

Bihun sup cap si tangan kayu...

Assalammualaikum...

Entry kali ni just nak share camna aku buat sambal kicap. Ahaaa macam la aku pandai sangat masak kan. Hehe. Ala ni cara mak aku. Lain orang lain caranya kan. Kebetulan semalam extra rajin so aku masak mihun sup. Paling aku suka mihun sup ni bila makan dengan sambal kicap yg pedas tu. Oh nikmat nya !


Ok mula-mula goreng bawang merah ye. Agak-agak je la banyak mana nak guna.


Tu bila dah siap goreng. Kalau tak tahan pedas letak sikit je la cili tu.


Lepas tu tumbuk la sekali dengan cili padi. Since aku ni memang kuat pedas so banyak la aku letak. Jangan lupa letak garam secubit rasa ok.


Tadaaaaa !! Dah siap pun. Senang je kan ? Tapi kurang pedas la. Tak kaw !! Ngeee ;) ada orang suka perah limau. Tapi aku tak suka. Hehe


Ni lah mihun sup buatan aku sendiri ;))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...